Modedetaljer

Sedan iPhone slog igenom ordentligt år 2007 gick mobilaccessoarer såsom väskor och fodral från att vara praktiska till att bli design och mode.

Mobil skal

Mobilväskor och fodral skyddar mobiltelefonen mot repor och yttre påfrestningar och fungerar som ett skyddande lager mellan telefon och mark- eller platsyta. Mobilen är idag en livsstil och därför måste vi vårda och gärna smycka ut dess yttre.

Mobilskal finns idag i alla dess slag och färger. Det går att variera mobilens yttre hur mycket och hur länge man vill. Satsar man lite på att pryda mobilens eller iPadens yttre kommer man också pryda sig själv eftersom mobilaccessoaren också kan ses som ett smärre klädesplagg; det är ju trots allt mobilen eller tableten vi bär på när vi förflyttar oss.

Det finns många roliga mobilskal och mobilväskor. Ibland kanske man föredrar något mer vågat i stil med copy writing à la ”Party Girl” eller ”I love myself” i starka färger i tyg. Vill du vara mer diskret kan du titta på något ljust och stilrent från Apple eller varför inte något mer inslag av ”corporate” om du är mitt uppe i karriären. Under vår- och sommar är det mer glad och ljusa färger man ser i stil med coca-cola-skal eller karibiska strandöverdrag. Allt beror på tid och sinnesstämning helt enkelt.

Det är just det lilla och detaljrika som vi ger bort av oss själva som är sympatiskt och karaktärsfullt. Det är modedetaljerna som får oss att lysa upp och kontrastera mot vardagens emellanåt mörka och gråa stil. Det är inte lätt att hitta rätt utsmyckningar och veta exakt vad som är inne eller ute. Den sista tiden har dock accessoarer såsom vita och utstickande skärp kommit att bli trendigare eftersom många ofta klär sig i mörkare plagg i kallare tider. Man kan också tänka sig större smycken och prydnader som armband med stora gems och det behöver inte alltid kosta skjortan.

Oavsett vad som sägs vara inne eller ute måste du känna samklang med din mobilväska, ditt skärp eller armband. Du är den enda som känner dig själv bäst i alla väder!