• Så piffar du upp dina barnkläder

    children's Clothing

    Barnkläder är en utgiftspost som alla föräldrar måste kalkylera in i budgeten. Oavsett om du har ett nyfött spädbarn eller om ditt barn börjar komma upp i åldrarna är det ett ständigt krav att föräldrarna måste se till att barnet har hela och kvalitativa kläder. Barn tycker dock om att leka och röra på sig – vilket kan orsaka mycket slitage på kläderna. Som förälder kan det vara jobbigt att ständigt behöva köpa nya kläder så fort de börjar bli lite slitna. Lyckligtvis finns det sätt att piffa upp gamla barnkläder och se till att de går att återanvända under lång tid framöver.

    Ett smart sätt att ge barnkläderna en ny look är att använda sig av broderingslappar. De fyller flera funktioner som alla syftar till att ge kläderna ett fräschare utseende samtidigt ge dem längre hållbarhet. Med broderingslappar kan du nämligen pryda barnkläderna med symboler och andra roliga motiv som gör att kläderna omedelbart får ett nytt yttre. Det blir en kul överraskning för barnet som kan vara med och välja sin egen favoritlapp. Dessutom ser lappen till att laga eventuella hål och skador på kläderna.

    Regnkläder är ett måste för barn då de oavsett väder är ute och leker. Men tyvärr är inte ens de helt hållbara. Som tur är finns det kit att köpa för att laga regnkläder och återfå regntätheten. Det går antingen använda lagningslappar för regnkläder, annars går det lika bra med kit för till exempel seglingsprylar.

    Som förälder kan du också tänka kreativt och hitta nya användningsområden för slitna barnkläder. Om ett par byxor har gått sönder längre ned på byxan kan du enkelt göra ett par shorts av dem. Det enda som krävs är att du klipper av dem strax över knävecket – och vips har du ett helt plagg istället för ett trasig byxor. Givetvis kan du också ta fram symaskinen och laga kläder på traditionellt sätt. Det krävs mindre än många tror för att komma igång och resultatet blir att barnen kan använda sina mest älskade kläder under en längre period